Olej z czarnuszki 100ml BIOOIL

19,90 

Kategoria:

Opis

Olej z czarnuszki siewnej – olej z czarnego kminu

Tłoczony na zimno najwyższej jakości olej z czarnuszki jest produktem naturalnym, pozbawionym konserwantów i sztucznych dodatków. To produkt z pierwszego tłoczenia, nierafinowany, dzięki czemu zachowuje najcenniejsze właściwości nasion, z których został pozyskany. Olej z czarnuszki (inaczej: z czarnego kminku) jest olejem aromatycznym, który doda potrawom przygotowywanym na zimno ciekawego, korzennego posmaku. W kosmetyce stosowany do pielęgnacji skóry i włosów.

Czarnuszka – olej z czarnuszki egipskiej

100% olej z czarnuszki tłoczony na zimno – to produkt w pełni naturalny, który pozbawiony jest jakichkolwiek konserwantów czy chemicznych dodatków. Nasz olej jest olejem z pierwszego tłoczenia, nierafinowanym i nieoczyszczonym, co oznacza, że pełen jest wartości odżywczych. Olej niefiltrowany i tłoczony na zimno zachowuje najcenniejsze właściwości nasion czarnuszki siewnej egipskiej (Nigella sativa). Warto dodać, że olej z czarnuszki jest olejem mocno aromatycznym, ze względu na  korzenny zapach nasion.

Olej z nasion czarnuszki już w dawnych czasach uważany był za cudowne panaceum. Nazywano go złotem faraonów, a samą czarnuszkę ziarnem błogosławieństwa.

Przechowywanie: Olej z czarnuszki należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu – można przechowywać go w lodówce.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g produktu 3700 kJ/900 kcal
Tłuszcz 100 g
w tym:
Kwasy tłuszczowe nasycone 16 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 24 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 60 g
Węglowodany 0 g
w tym:
cukry 0 g
białko 0 g
sól 0 g
Szczegółowe informacje
Waga
0.22 kg
Numer EAN

5907722370433

Pojemność
Producent

LABORATORIUM BIOOIL s.c., ul. Dekoracyjna 3, 65-155 Zielona Góra

Surowiec

Z czarnuszki

Typ opakowania

Butelka z ciemnego szkła

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z czarnuszki 100ml BIOOIL”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *